+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Як і з чим носити одяг з льону?

Як і з чим носити одяг з льону?

Натуральна льняна тканина – один з найбільш тактильно приємних і комфортних в носінні матеріалів. Але лляний одяг має свою специфіку в підборі комбінацій. В очікуванні спекотних днів розповімо про те, з чим носити лляні штани, блузи, сарафани та інші речі. 

З якими тканинами і матеріалами поєднується льон?

Тканина з лляних ниток має свої особливості – вона грубувата і не дуже добре драпірується, але в той же час тонка. Те, що лляні речі легко мнуться — теж відомий факт. Що ж з цього випливає?

По-перше, льон не поєднується з ошатними фактурами: напівпрозорими, типу шифону або сіточки, ворсистими (скажімо, носити лляні штани з оксамитовим піджаком не варто), металізованими або блискучими.
По-друге, з льону не шиють вечірні речі – тобто тканина ця виключно «денна» і може бути використана тільки у відповідних образах: прогулянкових або ділових.
По-третє, льон «не любить» поєднань з синтетичними тканинами і штучними матеріалами (навіть з металом його слід поєднувати з обережністю). Наприклад, лакові туфлі – невідповідний варіант, з чим носити лляне плаття.

А які поєднання будуть правильними?

Льон і в’язка з натуральної вовни (або її хороша імітація). Скажімо, з чим носити лляні штани жіночі – з в’язаним светром.
Льон і мереживо. Причому мова йде про грубувате мереживо, ручне або імітуюче ручне. Наприклад, з такого мережива може бути зроблена обробка на спідниці. Або ж мереживна або тонка ажурна в’язана річ стане доповненням до лляної: наприклад, поверх лляного сарафана може бути надіта ажурна літня кофточка.

Льон і дерево. З дерева можуть бути виконані підошви взуття (класичні туфлі-сабо на дерев’яній платформі – це варіант, з чим можна носити льняну спідницю або плаття), біжутерія, ручки сумки або інші деталі.
Льон і бавовна. Так, вони можуть співіснувати, хоча і не всі стилісти з цим згодні! Як? Наприклад, носити лляні штани жінці можна з бавовняної блузкою, а під лляний костюм може бути надітий бавовняний топ.
Льон і денім. Світлий лляний топ і джинси – відмінний базовий образ на літо, доповнюється, наприклад, етнічної біжутерією.

З якими кольорами носити натуральний відтінок нефарбованої лляної тканини?

Звичайно ж, льон давним-давно навчилися фарбувати в усі відтінки веселки, і зараз ми не встигнемо обговорити поєднання з кожним з них. Однак, найбільш ефектно виглядає саме незабарвлена льняна тканина – природного кольору екрю. Причому шляхом більшого або меншого вибілення льону надають більш темний або світлий відтінок – від сірувато-коричневого кольору мішковини до майже білого відтінку домотканого полотна. З нефарбованого льону шиють піджаки і брюки, спідниці та сорочки – загалом, весь асортимент одягу.

Поєднується колір цієї тканини з природними, приглушеними відтінками. В основному – так званої «земляної» гами: це зелені та коричневі відтінки у всій їх різноманітті. Скажімо, з чим носити лляну сорочку – з приглушено-салатними літніми брюками або пісочного кольору шортами, з оливковим жилетом або шоколадно-коричневим піджаком…

Але варто подумати і про неяскраві відтінки з інших палітр. Наприклад, з чим носити лляний піджак – з блідо-блакитним топом і темно-синіми брюками. Навіть бордо, теракотовий, цегляний або брудно-рожевий кольори можуть виявитися цілком поєднувані!

А ще можна спробувати скласти образ з декількох відтінків бежевої гами (основний з яких, звичайно – відтінок тканини): тобто підібрати доповнюючі предмети, взуття та аксесуари трохи темніші або світліші за одяг з льону.