+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Як правильно носити золото, щоб виглядати сучасно

Як правильно носити золото, щоб виглядати сучасно

Мати золоті прикраси хочуть багато дівчат. Але мало зберігати вдома скриньку, наповнену різноманітними ювелірними красотами – потрібно ще й знати, як правильно носити золото, щоб не виглядати «новорічною ялинкою» або позбавленою смаку провінціалкою…Мініатюрні золоті прикраси – як їх носити? 

Маленькі, скромні прикраси з жовтого металу довгий час вважалися ознакою вишуканості та гарного смаку – їх пропонувалося носити вдень, з настільки ж лаконічним класичним одягом.

Але… правила давно помінялися, і образ «суворої вчительки» в жакетці і водолазці, з тоненьким золотим ланцюжком на шиї і з сережками-гачками у вухах моторошно старомодний!

Однак, мінімалістичні золоті прикраси все ще складають левову частку асортименту «мас-маркетної» ювелірки – хоча б у силу своєї цінової доступності для більшості населення. І звичайна справа, коли у жінки накопичується в скриньці пара-трійка тих самих тоненьких шийних ланцюжків, якісь мініатюрні сережки, брошечка або пару кулончиків…

Що ж робити з таким надбанням?
Ланцюжки (хоч тонкі, хоч товсті) носять виключно під одяг – вони призначені для хреста, або іншої символічної підвіски, а виставляти подібні речі на огляд і сприймати їх саме як прикрасу, доповнення образу, не прийнято.
Якщо хочете, щоб на ланцюжку була саме декоративна підвіска – тоді нехай на шиї буде кілька тонких ланцюжків різної довжини, з кількома стилістично і тематично об’єднаними підвісками.
Ланцюжок без підвісок взагалі носити не варто – з тонким ланцюжком ви будете виглядати тієї самою «вчителькою», а з товстим золотим ланцюгом – успішною представницею ромської етнічної групи.
Брошки-мініатюри носять на вилозі коміра сорочки або жакета, на кишені сорочки або просто на однотонній блузці. Але більш актуально – носити одночасно кілька брошок з золота.
Тонкі золоті кільця мають сенс, якщо вони символічні – весільні, подаровані з особливої нагоди (наприклад, чоловіком дружині за народження дитини), і т. д. Їх носять постійно, вони можуть поєднуватися з біжутерією на шиї і в вухах.
Що стосується сережок, то маленькі золоті пуссети – це варіант під діловий одяг. Але більш актуальні довгі тонкі сережки-підвіски або сережки-ланцюжки, а також сережки геометричних форм.

Скільки невеликих золотих прикрас можуть бути присутніми в одному образі?

Довгий час правильною відповіддю вважалося – не більше трьох. Але мода стрімко йде від класики і традицій, і тому зараз можуть вважатися цілком прийнятними два рішення, як носити золоті речі правильно:

Носити один або два мінімалістичних ювелірні вироби із золота. Наприклад, кільце і сережки, браслет і брошку, і т. д. Вони повинні бездоганно поєднуватися або бути предметами одного гарнітура.
Носити багато однотипних невеликих золотих прикрас. Скажімо, три-чотири довгі ланцюжки з підвісками, або три-п’ять брошок, або «гвоздики» на всі наявні проколи у вухах (якщо багато проколів), і т. д.

Поради щодо носіння великих ювелірних прикрас із золота

Підхід до масивних золотих виробів диктує їх чимала вартість: це або вечірні прикраси, або «елітарні» денні.

Вечірні кольє, браслети і сережки, а також коктейльні кільця, носять з відповідними сукнями. Кількість золотих прикрас в образі при цьому – одна-дві. Три помітних золоті прикраси (скажімо, кільця, кольє та сережки) носять хіба що на дуже респектабельні заходи, з сукнею, відкриваючою плечі і руки.

Бувають великі, але не вечірні по стилю прикраси з жовтого золота: вони вимагають носіння з настільки ж недешевим і якісним одягом.

В окрему групу можна виділити масивну золоту етніку (індійську, арабську і т. д. золото) – але ці речі настільки специфічні стилістично, що складно вписуються в якісь образи, крім етно і бохо. Вони в принципі не розраховані ні на класику, ні на кежуал, ні взагалі на якийсь «європейський» стиль в одязі – тому, якщо вже дуже подобається і хочеться носити, слід скласти образ з елементами етніки.