+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

У Львові відбудеться конференція “ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА – Енергія для миру та демократії”

У Львові відбудеться конференція “ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА – Енергія для миру та демократії”

Німецько-українська конференція “ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА – Енергія для миру та демократії” збере кращих міжнародних фахівців! 

Представники влади, лідери великих бізнесів у секторі «зеленої» енергетики України та Німеччини зберуться у Львові на міжнародний форум Відновлювана енергетика – енергія для миру та демократії”.

4-5 липня відбудеться фахова конференція щодо питань відновлювальної енергетики в Україні. Організатори заходу підготували онлайн мости між університетами України та Німеччини, виступи гуру у сфері відновлювальної енергетики різних країн Європи, панельні дискусії міжнародних експертів, а також прем’єру фільму, у якому серед іншого показана українська війна на Донбасі у контексті боротьби за енергетичні ресурси.

Залежність від традиційних викопних джерел енергії створює реальну небезпеку для України і вже сьогодні є причиною війни за ресурси, уповільнення або блокування процесів децентралізації економіки та євроінтеграції. У 2018 році геополітичні, макро- та мікро-економічні умови створили унікальний клімат для українського прориву в галузі відновлювальної енергетики. Зацікавленими сторонами цього процесу є: українська держава та соціум (енергетична незалежність, створення нових робочих місць, нових виробників енергії і платників податків, міжнародні зобов’язання, розвиток економіки, безпека, екологія), місцеві органи самоврядування, інвестори і донори (професійна нормативна база, гарантії від держави, реальні кейси), промисловість (зменшення шкідливих викидів, пільги), малий та середній бізнес, домогосподарства (пільги, зменшення вартості енергії внаслідок появи конкуренції, енергетична незалежність).

 Організаторами заходу є Німецько-український форум спільно з Русланою, українською співачкою та громадською діячкою, голосом та амбасадором відновлюваної енергії від України у світі, а також Львівською обласною державною адміністрацію, компаніями Energy Watch Group (Німеччина), “Евромедіа” (Україна). Десятки українських та німецьких компаній, серед яких найбільші бізнеси країн,  підтримали подію на правах партнерів.

“Перехід на 100% відновлюваної енергії – це не фантастика. Ми можемо і повинні досягти цього задля енергетичної незалежності України, власної безпеки та безпеки наступних поколінь. Для того, щоб це сталось ми повинні зробити чисту енергію популярною. Це – те, чому я присвячую зараз свої шоу та всю мою діяльність, як артиста та громадського діяча, – прокоментувала Руслана.

Нагадаємо, за останні кілька місяців Руслана стала почесною гостею та учасницею міжнародних енергетичних конференцій у США, Казахстані, Китаї, Німеччині, організувала масове шоу на підтримку відновлювальної енергії у день фіналу Євробачення 2018 на головній площі Португалії. За популяризацію ідеї переходу на відновлювальні джерела енергії, Руслану нагородили у номінації Visionary Artist. Артистка отримала особливу нагороду – Solar Future Today Influencers Awards 2018 у рамках глобального форуму The 2nd SOLAR FUTURE.TODAY Influencers Forum Asia: “Roadmap to 100″ у Шанхаї.

4 липня у приміщенні НУ “Львівська Політехніка” відбудеться показ повнометражного документального фільму “Енергія для змін”, який знято німецьким режисером Карлом А. Фехнером, автором найуспішніших документальних фільмів у Німеччині. Однією з тем фільму є ситуація на українському Донбасі у контексті відновлювальної енергетики. В показі та обговоренні візьмуть участь особисто: Руслана, режисер стрічки – Карл А.Фехнер, Ханс-Йозеф Фелль, «архітектор» німецьких законів про відновлювані джерела енергії, депутат Бундестагу 1998-2013 рр. та ректор НУ “Львівська Політехніка”, доктор технічних наук, професор Юрій Бобало. Одночасно зі Львовом переглянути фільм та прийняти участь в обговоренні онлайн зможуть університети Харкова, Вінниці, Херсону та Франкфурта-на-Одері (Німеччина).

5 липня відбудеться конференція “Відновлювана енергетика – енергія для миру та демократії”. В рамках події 5 липня відбудуться:

  • Сесія I: Eнергетична незалежність України – роль відновлюваної енергетики;
  • Сесія II: Стан та практичний досвід роботи відновлюваної енергетики в Україні;
  • Презентації компаній та проектів;
  • Презентація нового спільного проекту та ініціативи Руслани та Ханса-Йозефа Фелля;
  • Презентація інвестиційних можливостей Львівщини в галузі альтернативної енергетики;
  • Панельні дискусії.

Перед учасниками конференції виступатимуть: Oлег Синютка – голова Львівської обласної державної адміністрації; проф., д-р Райнер Лінднер – голова Німецько-Українського форуму, президент Schaeffler у країнах Центральної та Східної Європи, Близького Сходу та Африки; Остап Семерак – Міністр екології та природних ресурсів; Руслана Лижичко – співачка, громадська діячка голос та амбасадор чистої енергії України в світі; Олександр Домбровський – голова комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; Ханс-Йозеф Фелль – президент EnergyWatchGroup. екс-депутат Бундестагу, автор пакету законів по відновлюваній енергетиці в Німеччині; Роман Матис  – начальник управління інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації; Роман Рувинский – Німецько-Українська промислово-торговельна палата; Павло Грицак – засновник компанії Euromedia, співорганізатор заходу; Сергій Савчук – голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України; Кирило Шевченко – голова правління Укргазбанку; Сергій Шакалов – генеральний директор KNESS Group; Анна Погребна – партнер CMS Reich-Rohrwig Hainz Відень/Київ; Вадим Мосійчук – Голова Державного агентства резерву України; Крістіан Шьонвізнер – виконавчий директор Seraphim Power; Андрій Банцер – директор з інвестицій UDPR; Олена Павленко – президент Аналітичного центру DiXi Group; Денис Волощук – Headof Industrial, Schaeffler Ukraine; Ігор Кирильчук – Country Coordinator Ukraine United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO); Daniel Lepori – CEO DesignergyS.A., Switzerland та ін

Довідка:

 Пакет законів по відновлювальній енергетиці прийнятий у Німеччині у 2000 р (Renewable Energy Sources Act) вперше у світі впровадив у дію так званий “зелений тариф” – фіксований державою пільговий тариф, спрямований на стимулювання виробництва енергії з відновлювальних джерел. На сьогодні німецька влада під впливом лобі великих концернів та виробників традиційної енергії блокують дію частини прийнятих раніше законів. Автором ідеї зеленого тарифу та співавтором пакету законів став німецький політик та депутат Бундестага у 1998-2013 рр. Ханс-Йозеф Фелль, який прийме участь у львівському форумі 4-5 липня.

Урядом України прийняті і діють: енергетична стратегія України на період до 2035 р., національний план дій з відновлювальної енергетики на період до 2020 р. “Зелений” тариф – зафіксований в євро до 2030 р. та гарантований Законом. Україна ратифікувала Паризьку угоду по клімату від 2015 р., що в тому числі передбачає перехід на чисті джерела енергії. Перші реалізовані бізнес-проекти починають повертати інвестиції.

Інформація та фото надані Master Management