+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Zoltan Horvath: “Залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України несе значні переваги”

Zoltan Horvath: “Залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України несе значні переваги”

Економіка України перебуває в складній економічній ситуації, яка зберігає тенденції до погіршення внаслідок продовження агресивної політики Російської Федерації, окупації Криму і військових операцій на сході України.  

Важливу роль у створенні сприятливих умов для розвитку української економіки відіграють іноземні інвестиції.

Ми поцікавились у Золтана Хорвата – власника компанії “East West Mentor”, представника Торгово-Промислової Палати України в Угорщині наскільки Україна цікава угорським інвесторам і що потрібно для того, щоб європейці хотіли інвестувати в Україну?

“Угорським бізнесменам завжди варто бути відкритими до любих бізнес можливостей. Але для всіх бізнесменів важливо знати, що їхня інвестиція в безпеці, щоб бути спокійним та переконаним в рентабельності своїх інвестицій. При наявності таких умов, перед інвесторами стоїть лише одне завдання – вибрати відповідну галузь.

Залучення іноземних інвестицій дає змогу країні-реципієнту отримати ряд вигод, основними з яких є поліпшення платіжного балансу; трансфер новітніх технологій та ноу-хау; комплексне використання ресурсів; розвиток експортного потенціалу і зниження рівня залежності від імпорту; досягнення соціально-економічного ефекту (підвищення рівня зайнятості, розбудова соціальної інфраструктури тощо).

Таким чином, розглядаючи вплив іноземного інвестування на економіку країни-реципієнта, можна зробити висновок, що залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України несе значні переваги. Це підтверджує досвід багатьох країн Центральної та Східної Європи. А для запобігання негативних моментів, даний процес потребує відпрацювання регулюючого механізму, завдяки якому іноземне інвестування стане взаємовигідним”.

Хотіли б відмітити, що пан Золтан відкрив представництво своєї консалтингової компанії East West Mentor в Україні, очолює яке Ганна Крисюк – генеральний директор журналу БізнесWoman, амбасадорка Міжнародної Амбасади Жінок Підприємців, координатор міжнародних та соціальних проектів.

Телефон для комунікацій та консультацій: +380 50 663 01 32