+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Не тільки для волосся: як використовувати безбарвну хну в догляді за шкірою обличчя

Не тільки для волосся: як використовувати безбарвну хну в догляді за шкірою обличчя

Хна – справжня панацея, адже за допомогою цього цілющого порошку можна не тільки пофарбувати волосся і підлікувати шевелюру, але і привести в порядок шкіру обличчя. Безбарвна хна відома багатьом як протизапальний засіб, який добре живить, очищає, відновлює і навіть відбілює шкіру. Також хна є протигрибковим засобом, яке має антибактеріальну дію. 
Тому, якщо у тебе комбінована шкіра обличчя з висипаннями, запаленнями, або ж сухий чи жирний тип шкіри, спробуй використовувати хну в догляді за шкірою обличчя. Як правильно використовувати безбарвну хну? Читай наші кращі рецепти, які легко втілити в домашніх умовах.

  • Безбарвна хна проти чорних цяток. Якщо ти борешся проти чорних цяток на носі і лобі, спробуй приготувати таку маску: завари окропом 1-2 ст.л. безбарвної хни, ретельно перемішай до консистенції кашки. Далі нанеси маску густим шаром на забруднені ділянки шкіри, а саме на Т-зону: лоб, ніс і підборіддя. Тримати склад потрібно до висихання. Після 10-15 хвилин утворюється кірка, яку потрібно обережно змочити і прибрати хну.
  • Безбарвна хна для очищення шкіри. Щоб очистити шкіру обличчя від забруднень, омертвілих частинок шкіри, рекомендують звернути увагу на таку маску з безбарвної хни: розвести в мисці 1 ст.л. безбарвної хни і 1 ст.л. білої глини з теплою водою або ж з відваром ромашки до кашки. Нанеси маску на очищену шкіру на 20 хвилин. Змий теплою водою, потім холодною.

Безбарвна хна по догляду за собою

  • Безбарвна хна проти прищів. Якщо тебе мучать постійні висипання, запалення на шкірі і акне, спробуй виправити ситуацію за допомогою такої маски: 1 ст.л. хни залий гарячим відваром ромашки, ретельно перемішай до отримання кашки. Далі влий в маску екстракт зеленого чаю і олію нагідок. Масажними рухами нанеси маску і залиш на шкірі на 10 хвилин. Потім акуратно змий консистенцію з обличчя лимонною водою, не пошкоджуючи акне.
  • Безбарвна хна проти пігментних плям. Хна зарекомендувала себе як прекрасний засіб для відбілювання шкіри обличчя. Якщо тебе мучать пігментні плями на обличчі, рекомендуємо приготувати таку маску в домашніх умовах: 1 ст.л. безбарвної хни залий кефіром або ж кислим молоком. Ретельно змішай компоненти, щоб не було грудочок, і нанеси тонким шаром на шкіру обличчя. Час витримки маски – 20 хвилин.