+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

МІП: Презентовано унікальні історичні артефакти та документальний фільм про добу козацтва «Скарби нації»

МІП: Презентовано унікальні історичні артефакти та документальний фільм про добу козацтва «Скарби нації»

16 січня 2019 року на території Національного заповідника «Софія Київська» відбулось дипломатичне прийняття «Скарби нації».  

Захід організували Міністерство інформаційної політики України, телеканал «1+1» та Національний заповідник «Софія Київська» за сприяння Національного музею історії України.

Під час заходу було презентовано унікальні історичні артефакти України та документальний історичний фільм «Скарби нації» із циклу «Україна. Повернення своєї історії» телеканалу 1+1.

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова підкреслила, що такі якісні медійні проекти, як «Скарби нації», є дуже важливими для інформаційного простору саме зараз, у час гібридної агресії з боку РФ.

«Цей фільм викриває історичний шароварний фальсифікат царської та радянської епохи про Україну, який українське суспільство відчуло нині, після окупації Криму та війни на Донбасі. На щастя, сьогодні ми повертаємо собі свою історію», – зазначила вона.

Як розповів автор проекту Акім Галімов, робота над стрічкою тривала понад рік.  «Ми прагнули провести повноцінне історичне дослідження. 6 країн, понад 20 науковців з усього світу. Надзвичайно важливо, що держава розуміє необхідність у популяризації історії, історії без міфів. Я вдячний Міністерству інформаційної політики за підтримку цього проекту», – сказав він.

Прем’єрний показ стрічки, знятої на замовлення МІП, відбудеться 19 січня о 20:15 на телеканалі 1+1. «Переконана, що глядачі, переглянувши фільм, будуть ще більше пишатися нашим героїчним минулим», – говорить радник Міністра Марина Соботюк.

Захід відвідали Міністр культури Євген Нищук, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр інфраструктури Володимир Омелян, представники посольств та дипломатичних місій, народні депутати України, міжнародні та українські ЗМІ, представники історичних установ.

У заході також взяв участь нащадок гетьмана Кирила Розумовського Грегор Розумовський, який спеціально прибув на подію з Австрії.