+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Допомагати танцюючи: У Відні вчетверте пройде Український благодійний бал

Допомагати танцюючи: У Відні вчетверте пройде Український благодійний бал

Товариство української молоді в Австрії організовує грандіозний Український Бал. Пишний палац Ауерсперг, де грали самі Моцарт та Гайдн, австрійська класика та український шарм – в розпал сезону балів у Відні вже вчетверте пройде Український благодійний бал. 

Дійство відбудеться 16 лютого 2019 року. Організатори запрошують усіх охочих провести „незабутню ніч, сповнену музики, вишуканості та традицій“.

Крім благодійних цілей, Український бал має на меті стати містком культурної дипломатії між Україною та Австрією, і таким чином популяризувати українську культуру серед австрійців та іноземців. Адже Український бал уже зарекомендував себе у Відні та встиг стати цікавим місцем зустрічі для багатьох іноземців.

Публіка Українського балу 2018 на більше, як 50 відсотків складалася з австрійців та гостей різних національностей. Крім того, спеціально на бал до Відня завітало чимало українців з Чехії, Словаччини, Угорщини, Швеції та навіть з Канади і Америки.

Минулого року близько 550 гостей насолоджувалися українською культурою у поєднанні з бальними традиціями. Як і минулого року очікується серед гостей VIP-персони з України та Австрії, представники бізнес та дипломатичної еліти.

Дебютанти традиційно відкриють вечір полонезом та віденським вальсом. Далі всесвітньо відома оперна співачка Вікторія Лук’янець зачарує своїм співом. Також вона заспіває кілька композицій з молодим співаком – українським бас-баритоном,
учасником Зальцбурзського фестивалю у складі Концертної спілки хору Віденської державної опери Петром-Павлом Ткаленко.

Спеціально для цьогорічного балу віденська дизайнерка Niely Hoetsch розробила аксесуари для дебютанток – тіари та браслети. Стримані та елегантні з елементами, які відображають головні символи української вишивки – квіти та
листочки. Сукні для дебютанток представить бренд Maruna by Maria, під яким київська дизайнерка Марія Шамедко популяризує сукні ручної роботи та українську вишивку на весь світ.

На балу публіку розважатиме своїми мелодіями відомий австрійський оркестр Ziehrer Hofball Orchester, який добре розуміється на бальних традиціях і не один раз супроводжував віденські бали. Саме вони минулого року підкорили відвідувачів українським танго “Гуцулка Ксеня” у класичному виконанні.

Чемпіони Австрії зі спортивно-бальних танців 2016 року маріупольці Костянтин та Надія Панченко виконають показові номери, а також вчитимуть гостей танцювати під час майстер-класів.

Після офіційної програми (триває близько години) та другого танцю дебютантів – “Alles Walzer”, це означає, що на паркет запрошуються танцювати всі гості балу. А після опівночі на Українському балу все тільки розпочинатиметься, адже вахту переймає український DJ Peter Ambryk, який вразить відмінною підбіркою танцювальної музики як іноземної, так і української.

Товариство української молоді в Австрії ZVR-Номер: 270957998

Дрес-код для жінок – довгі вечірні або бальні сукні, для чоловіків – фраки, смокінги або костюми з метеликами.

Щороку Товариство Української молоді обирає два регіони в Україні та підтримує дітей з вадами або соціально незахищених дітей.

На минулорічному балу вдалося зібрати 5 000 євро, на які Товариство української молоді в Австрії закупило інвентар для дітей, які займаються параолімпійськими видами спорту в м. Кремінна Луганській області, а також відремонтувало Оршівський дитячий будинок “Ромашка” в Чернівецькій області. Звіт можна прочитати тут – shorturl.at/bhkBN

Чудовим прикладом поєднання віденських бальних традицій та українських родзинок на минулорічному балу став традиційний Віденський вальс дебютантів.

Пари дебютантів виконали його під мелодії “Щедрика”, а дівчата танцювали у вишитих сукнях бренду “Синій льон” дизайнера Ірини Ковальової (відео тут –shorturl.at/mtGP0). Народний ансамбль бального танцю “Карнавал” з міста Маріуполя чарував гостей своїми професійними постановками, а балерун Сергій Головін вразив запальним козаком. В стінах пишного палацу Ауерсперг в самому центрі Відня звучали мелодійні фортепіанні “Прелюдії” Василя Барвінського у виконанні українського віртуоза Яромира Боженка.

Минулорічні Українські бали відкривали солістка Варшавської камерної опери Ольга Пасічник та солістка Віденської опери Зоряна Кушплер.

У Благодійному українському балу взяло участь чимало партнерів та спонсорів. Очікується їхня участь і на балу 2019. Зокрема, образ ведучої від дизайн-студії Оксани Полонець, яка надала три сукні-вишиванки, а магазин прикрас Ека Jewerelly, де представлені роботи ювелірів братів Кочут із Закарпаття, спеціально для ведучої балу здизайнували перстень “В полоні” з золота, срібла, діамантів та алмазу та ніжні сережки з білого й жовтого золота авторського дизайну.

Опівночі на Українському балу 2018 відбувся благодійний аукціон. За підтримки спонсорів та партнерів, гості щедро боролися за наступні лоти: сертифікат від ЕКА Jewellery – магазин ювелірних прикрас братів Кочут, стильні вишиванки від дизайн-студії Оксани Полонець, вишукана хустка від дизайнера Роксолани Богуцької, яскрава вишиванка від дизайн-студії „Синій Льон“, весняна картина Ольги Пігович (Галерея Arts & Crafts), сертифікат на архітектурні послуги від Ростислава Бортника, сертифікат на послуги графічного дизайну Ігоря Допілка. Не менш цікавими були і виграші благодійної лотереї: серед іншого гутшайни від українських ресторанів та кондитерських, дерев’яні різьблені тарілки гуцульських майстрів з міста Вижниці, спогади-сюрпризи з Українського балу 2017, подарунки від виноробів та сертифікати на дизайнерські вироби.

Планується, що цього року, як і минулого, Український бал у Відні відбудеться за підтримки Міністерства інформаційної політики та ряду міжнародних організацій та партнерів, зокрема Інститут Дунайського регіону та Центральної Європи (IDM), Українсько-австрійська Асоціація, Київська ініціативна група Альпбах, OeAD-Бюро Львів, мережа магазинів Рукавичка, Torramma, Укрінформ та UA TV.

Товариство української молоді в Австрії
ZVR-Номер: 270957998

Відгуки партнерів та гостей про минулорічний Український бал 2018:
Дуже гарне місце, цікаві виступи та атмосфера балу. Найбільше мені сподобалася публіка, дуже багато приємних цікавих людей та усміхнених обличь, можна завести чимало цікавих знайомств та обмінятися ідеями. І саме це цінно,
навіть незважаючи на тяжку ситуацію в нашій країні. Адже дана подія – це благодійний вечір, де не тільки підтримували мету балу – зібрати гроші для дитячих будинків, а й познайомити іноземних друзів з українською культурою. Я запросила на захід багато своїх австрійських друзів. Адже саме на балах невимушена приємна атмосфера, яка надихає на нові перспективи та ідеї. Всі мої друзі були вражені рівнем організації заходу та програмою. Саме тому ми не сумнівалися надати сертифікат на ювелірні прикраси для благодійного аукціону. Австрійці дуже цікавляться прикрасами братів Кочут, оскільки вони нетипові і оригінальні. А ще вони захоплюються, що брати такі молоді, талановиті та індивідуальні – Ека Майнхарт, власниця крамниці ювелірних прикрас братів Кочут Eka Jewerelly у Відні.

Я вперше на балу і був вражений рівнем організації. Все пройшло на дуже високому рівні. Подібні заходи роблять і формують з нас націю. Крім того, це чудова можливість показати іншим, якою ми є нацією, як ми вміємо об’єднувати людей, дарувати їм свято, розширювати їхній кругозір і самим собі доводити, що ми належимо до Європи. Думаю, що ті що були з нами були щасливими і задоволеними, а ті кого не було, самі собі винні, що пропустили такий івент. Думаю, що нам, а передовсім організаторам, є чим пишатися – Яромир Боженко, український піаніст. Що ми ідеально можемо робити і потрібно робити на балу – презентувати
українську класичну музику. Це є чудовий приклад культурної дипломатії. Саме так ми можемо представити Україну не тільки, як країну перехідного етапу, а дуже цікаву і багату країну. Я вперше на балу. А коли почула, що бал буде благодійним, то без
сумніву вирішила приєднатися до цієї красивої і благородної події – Ольга Пасічник, оперна співачка.

Найкраще враження – це те, як українські елементи на балу – одяг ведучої, сукні дебютанток та українська мелодія для вальсу-відкриття у неймовірно красивий спосіб поєднали з віденськими традиціями – Штефан Вітошинський, австрієць.

Більше відгуків та вражень гостей читайте тут:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1p0xWTs24hm5Leb0GGdvurVXodNhPMyBv

Детальна інформація
про Український благодійний бал 2019 у Відні за посиланням – www.ukrainianball.at/ та у Фейсбук – https://www.facebook.com/events/1098678673642824/
Медіа-звіт про Український бал у Відні 2018 à https://www.facebook.com/notes/tuma/український-бал-2018- медіазвіти/1867750696630719/

Товариство української молоді в Австрії
ZVR-Номер: 270957998

Український бал у Відні 2017 року à

Звіти-матеріали про благодійність з Українського балу 2017 у Відні à
TV-4 https://www.youtube.com/watch?v=CT2W8NRjMDM&app=desktop
24 kanal https://www.youtube.com/watch?v=buWbtfFM9h0&app=desktop
TUMA
https://www.facebook.com/groups/tuma.austria/permalink/10155401890893522/

Контактна інформація
Info@ukrainianball.at
+43 699 1050 1153, Лідія Акришора, PR

Довідка: Товариство української молоді у Австрії (ТУМА) – громадська,
молодіжна, неполітична та позаконфесійна організація, заснована небайдужими
українцями у Відні у 2010 році.

Візією Товариства української молоді в Австрії є об’єднання української
громади за межами Батьківщини. Серед інших до спектру завдань, які ставить перед
собою Товариство – інформаційна підтримка українців у Австрії, реалізація проектів у
сферах освіти та культури, допомога в інтеграції українців у європейське суспільство, а
також організація благодійних акцій.

Більше про ТУМу та діяльність можна дізнатися на веб-сайті –
www.gotuma.org/