+38(050)6630132 businesswoman.if@gmail.com

Канада й Британія виділять Україні кошти на підтримку гендерної рівності

Канада й Британія виділять Україні кошти на підтримку гендерної рівності

Уряд Канади виділить $25 мільйонів для реалізації інклюзивних та гендерно відповідальних реформ в Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час брифінгу у Торонто, інформує прес-служба уряду Канади. 

«Канада оголошує про виділення протягом шести років 25 млн доларів на підтримку демократичних реформ, що допоможуть покращити якість життя українців», – сказав Трюдо.

У міністерстві закордонних справ Канади уточнили, що ці кошти будуть витрачені на «допомогу у впровадженні інклюзивних та гендерно відповідальних реформ». У відомстві згодом оголосили про виділення Україні ще 20 млн доларів допомоги, однак не уточнили, на які цілі підуть ці кошти.

Крім того, повідомляється, що впродовж наступного року Велика Британія виділить понад £37 мільйонів на підтримку реформ в Україні у сферах оборони, боротьби з корупцією та гуманітарної діяльності, а також розширення прав і можливостей жінок, повідомляє Громадське з посиланням на міністра закордонних справ Британії Таріка Ахмада. Відповідну заяву він зробив під час візиту в Канаду.

Нагадаємо, у Торонто проходить міжнародна конференція із підтримки реформ в Україні. У 2018 році подібний захід відбувся у Копенгагені, а в 2017 – в Лондоні. Головна мета конференції – ознайомити міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслити подальші напрямки взаємодії та практичної допомоги Україні на цьому шляху.

Зазначимо, що наступна конференція щодо реформ в Україні відбудеться у Вільнюсі в 2020 році.